Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin

Printeaza

Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat.

Ingrediente:Miel_1

  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1,2 capatana mare de usturoi
  • 200 gr sunca afumata
  • 3-4 buc. carne de miel
  • 2 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper macinat

 

Mod de preparare:

Folsim la friptura coasta, pulpe si gat. Pulpele le-am taiat in 2 si le-am crestat, am facut buzunare in care am introdus bucati de sunca si de usturoi. Impanam bine toata carnea si apoi o punem intr-o tava incapatoare. Restul de usturoi si sunca le punem printre bucatile de carne.

Presaram sare, piper, rozmarin si cimbru .Apoi adaugam apa, vreo 4 cani de apa. Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu vreo ora apoi scoatem folia si intoarcem bucatile de carne. Mai adaugam apa daca e nevoie.

Carnea sta la cuptor cca 2 ore pana cand se rupe usor cu furculita. Servim cu hrean in otet.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.