Friptura de miel cu rozmarin verde

Printeaza

Friptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_rozmarin_verde

  • 1 pulpa de miel cu os (din spate)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2-3 crengtue de rozmarin verde
  • 5-6 catei de usturoi (taiati bastonase)
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper

pentru sosul marinat:

  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 5 linguri vin
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brun

 

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un bol mare ingredientele pentru sosul marinat, apoi se freaca pulpa de carne cu acest sos, pe toate partile.

Se acopera bolul cu folie si se lasa la rece cel putin trei ore sau peste noapte.

Se scurge carne de sos, se inteapa in mai multe locuri cu varful unui cutit ascutit si se trec prin gaurile obtinute ramurele de rozmarin si cate un bastonas de usturoi, apoi bucata de carne se asaza intr-o tava incapatoare, unsa generos cu ulei de masline.

Se toarna peste carne sosul marinat, la care se adauga o lingura de miere, 200 ml vin alb, sare si piper, daca mai este cazul.

Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins, pentru circa doua ore.

Inainte cu 30 de minute de a fi gata, se indeparteaza folia, se stropeste friptura cu sosul din tava si se lasa sa se rumeneasca frumos deasupra.

Se serveste cu diferite garnituri de legume sotate sau cu salata asortata.

Friptura de miel cu rozmarin verde

Friptura_de_miel_cu_rozmarin_verde

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Friptura asta arata chiar bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.