Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper.
Ingrediente:
- 5 buc. rozmarin
- 1 varf sare
- 10 ml ulei de floarea soarelui
- 1 varf cimbru
- 100 ml apa
- 200 ml vin alb
- 1 buc. capatana usturoi
- 1 buc. pulpa miel
- 1 varf piper macinat
Mod de preparare:
Pulpa de miel spalata si sarata se pune intr-o tava unde punem rozmarin, cimbru, piper macinat, sare. Pe ea o impanam cu usturoi si cimbru verde, si o stropim cu putin ulei, vin si apa din tava.
Se lasa la cuptor o ora, se scoate, se intoarce, se stropeste iar cu vin si cu o lingura punem zeama din tava peste carnita, iar bagam la cuptor si mai scoatem din cand in cand sa umezim carnea cu putin sos din tava. Se lasa la cuptor 2 ore. Se serveste calda cu orice garnitura.
Pofta buna!