Friptură de miel cu hribi

Printeaza

Friptură de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, patrunjel, usturoi, ulei, vin si foi de dafin.

Ingrediente:Miel_1

  • 2 pulpe de miel
  • 500 g hribi
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 3-4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli pulpele de miel, le zvanti cu prosoape absorbante si le ungi cu putin ulei, vin si condimente. Dai carnea la rece timp de 20 de minute. Asezi apoi pulpele intr-o tava mai inalta, pui ciupercile intregi si restul de condimente, ulei si vin, usturoiul pisat, 250 ml apa si dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30-35 de minute.

Scoti tava din cuptor si intorci pulpele pe cealalta parte. bagi din nou tava la cuptor pentru 15-20 de minute, stropind inainte carnea cu sosul din tava. Dupa ce friptura s-a rumenit, o servesti cu salata verde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.