Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru

Printeaza

Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_ceapa_verde_mustar_si_cimbru

  • 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet)
  • 1 ceapă
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri muştar
  • 1 lingura cimbru
  • 250-300 ml vin roşu
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Cotletul de miel se spală şi se curăţă de pieliţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece 10-15 minute. Usturoiul verde, o legătură de ceapă verde şi ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

Se amestecă pesmetul cu o legătură de ceapă verde tocată mărunt, muştarul, cimbrul, sare, piper, 2-3 linguri vin roşu şi puţin ulei, până se obţine o pastă.

Se aşază carnea în tavă, cu partea cu os în jos, pe stratul de ceapă şi usturoi dinainte format. Se stropeşte cu vin îndoit cu apă şi se coace în cuptorul foarte bine încins, 20-25 minute. Se scoate apoi tava din cuptor, se întoarce cotletul şi se acoperă cu pesmetul condimentat. Se stropeşte cu puţin ulei şi sosul lăsat în tavă şi se coace în continuare, la foc potrivit, 35-40 minute.

Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru

Friptura_de_miel_cu_ceapa_verde_mustar_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.