Friptura de miel condimentata

Printeaza

Friptura de miel condimentata din: miel, sare, chimen, anason, piper, cimbru, chilli, nucsoara, dafin, telina, morcovi, ceapa, ghimbir si supa.

 

Friptura_de_miel_condimentata

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • sare
  • 5 g chimen măcinat
  • 3 stele de anason
  • 5 g boabe de piper negru
  • 15 g anason
  • o mână de crenguţe de cimbru
  • 2 g fulgi de chilli uscaţi
  • 1 g nucşoară
  • 3 frunze de dafin
  • 1 tulpină de ţelină
  • 2 morcovi răzuiţi
  • 1 ceapă decojită
  • 2 g ghimbir proaspăt
  • 1 l supă

Pentru dressing:

  • părţi egale de fulgi de sare de mare şi cimbru
  • câteva boabe de piper

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 120°C. Crestează un model pe partea cu piele a cărnii.

Asezonează bine cu sare şi freac-o cu chimen.

Pune carnea şi ingredientele rămase într-o oală, adăugând supă suficientă pentru a le acoperi.

Acoperă cu folie de aluminiu şi coace timp de 3-4 ore, sau până când carnea este fragedă.

Scoate folia, creşte temperatura cuptorului la 200°C şi coace friptura până când carnea este rumenită frumos.

Taie carnea în felii, sau ajută-te de două furculiţe pentru a o rupe în bucăţi.

Pentru dressing, amestecă bine cimbrul cu sarea şi piperul.

Serveşte carnea cu acest dressing, alături de vinete la grătar, stropite cu sos de usturoi, pătrunjel, rodii şi fistic.

 

Friptura de miel condimentata

Friptura_de_miel_condimentata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.