Friptură de gască cu usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Friptură de gască cu usturoi

  • 1 gâscă
  • 3 ceşti untură de gâscă
  • 4 căţei de usturoi
  • 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură piper negru râşnit

 

Mod de preparare:

Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi pieptul. Desfa pieptul în două, lăsându-i sternul şi pielea întregi. Presară carnea cu sare şi piper, după gust, şi las-o să se odihnească 45 de minute la temperatura camerei.

Pune bucăţile de carne, untura, cimbrul şi usturoiul tă­iat feliuţe într-un vas şi coace-le circa 50 de minute. La sfârşit, carnea trebuie să fie moale.

Transferă bucăţile de gâscă şi grăsimea într-un vas de dimensiuni medii. Lasă-le să se răcească la temperatu­ra camerei. Acoperă vasul cu folie alimentară şi pune-l în frigider. Lasă-l să stea între cel puţin 24 de ore şi cel mult 4 săptămâni.

Inainte de a servi friptura, curăţă bucăţile de untură şi îndepărtează-le pielea, precum şi orice urmă de grăsime, încălzindu-le uşor pe foc şi punându-le la scurs pe hârtie absorbantă. Preparatul se poate servi atât cald, cât şi rece.

Friptură de gâscă

Friptură de gască cu usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.