Friptură de gluten

Printeaza

Friptură de gluten din: nuca, faina de ovaz, faina, faina de gluten, vegeta, drojdie, apa.

Ingrediente:

  • 1/4 cană nucă măcinată
  • 1/2 cană făină de ovăz
  • 1/4 cană făină
  • 1 si 1/2 cană făină de gluten
  • 1 lingură vegeta
  • 25 grame de drojdie
  • 250 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă o cană de apă şi se încorporează rapid.

Rezultă un aluat neomogen care se modelează în formă de sul şi se taie felii subţiri, de un deget.

Intre timp, se prepară următorul sos, în care se pun la fiert sau la cuptor feliile de gluten: 1 -2 cepe mari, 1 frunză de dafin, 1 căpăţână de usturoi, 1 -2 pacheţele de drojdie (50 g facultativ), 1/4-1/2 cană de ulei (sau mai puţin), mirodenii, ca boia de ardei dulce, sau puţin bulion pentru culoare.

Se mai poate folosi: ienibahar, cimbru, coriandru, maghiran sau condimente asortate şi 4-5 căni de apă.

Se potriveşte de sare la sfârşit, înainte de a-l lua de pe foc, pentru că sosul devine foarte concentrat şi scade mult.

Glutenul se fierbe aproximativ o oră.

 

Poftă bună!

 


Poate te intereseaza si:

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă […]

Pizza fara gluten cu ciuperci

Pizza fara gluten cu ciuperci

Pizza fara gluten cu ciuperci din: cartofi, smantana, oua, faina, parmezan, rosii, mozzarella, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar smântână 4 ouă 2 linguri făină de orez 150 g parmezan 4-5 roşii 200 g mozzarella 1 cutie ciuperci măghiran sare şi piper mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Se prepară un […]

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu scortisoara 

Chec fara gluten cu scortisoara din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • friptura de gluten

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.