Friptura de fazan

Printeaza

Friptura de fazan 

Ingrediente:Friptura de fazan

  • 2 fazani
  • 100 g slănină
  • 1 lingură unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Dintre toate vânaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neapărat ţinut câteva zile după ce a fost vânat, înainte de a fi pregătit. Durata aceasta de fezandare (frăgezire şi maturare) depinde însă de vreme şi de temperatură.

Pe timp umed şi călduros nu trebuie ţinut mai mult de trei zile. Pe timp răcoros se poate păstra şi o săptămînă. În orice caz, se păstrează vânatul cu penele, la un loc bine ventilat şi, fie că se ţine 3- 4 zile, fie că se ţine o săptămână, nu trebuie lăsat niciodată până ce capătă un miros greu.

Penele se curăţă în ultimul moment. Se îndepărtează capul, labele şi intestinele. Nu se spală, se pârleşte numai la flacără şi se şterge cu o cârpă uscată, atât pe dinafară, cât şi înăuntru. Se împănează sau se înveleşte în felii subţiri de slănină. Se frige la tavă sau la frigare, întocmai ca potârnichia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.