Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru

Printeaza

Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru

Ingrediente:Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru

  • 4 buc. escalop de curcan de cea 160 g
  • 2 mere
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură cimbru mărunţit
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură unt topit
  • 250 ml suc de mere
  • 250 ml supă de pui
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri amidon sau făină
  • 1 lingură muştar

Preparare:

Taie merele sferturi, îndepărtează căsuţa seminţelor şi stropşte-le cu zeama de lămâie. Intr-un vas neaderent, încinge untul şi rumeneşte escalopul timp de trei-patru minute, pe fiecare parte. Păstreaza-le la cald învelite în folie de aluminiu.

Rumeneşte merele şi cimbrul în acelaşi vas, timp de două minute. Stinge cu sucul de mere şi supa de pui şi lasă să dea câteva clocote.

Diluează făina sau amidonul cu smântână şi adaugă în sos, amestecând continuu, două minute, până când se leagă.

Potriveşte gustul de sare, piper şi adaugă muştarul. Adaugă escalopul păstrat la cald şi ţine pe foc până când se înfierbântă complet.

Friptură de curcan în sos de mere, condimentată cu cimbru.jpg

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Friptura de curcan cu portocala

Friptura de curcan cu portocala din: curcan, portocala, telina, lamaie, unt, ceapa, cuisoare, salvie. Ingrediente: coaja răzuită de la 1 portocală şi 1/2 portocală tăiată bucăţi 1 curcan de circa 4,5 kg 1 lămâie, tăiată sferturi 2 codiţe de ţelină, tocată 200 g costiţă, felii • 40 g unt nesărat 2 foi de dafin 1 […]

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere din: curcan, slanina, unt, sare, mere, gutuie, vin, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 curcan sau 1 curcă mai grasă 400 g slănină albă sau afumată (sau 6-8 foi mari de varză) 3 linguri cu unt sare 1 kg mere + 1 gutuie 1 pahar cu vin alb piper […]

Reteta friptura de curcan la tava

Reteta friptura de curcan la tava

Reteta friptura de curcan la tava din: curcan, untura, sare. Ingrediente: 1 curcan untură pentru uns sare   Mod de preparare: Atunci când curcanul este mai bătrân (are 2-3 ani), după ce l-aţi curăţat de pene şi i-aţi scos măruntaiele, ţineţi-l 2 zile la rece, să se frăgezească. După această operaţie, lăsaţi curcanul întreg, ştergeţi-l […]

 

 

1 comentariu

  1. As mai manca o friptura de curcan in sos de mere. O data am mancat si tin minte ca mi-a placut combinatia cu sosul de mere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.