Friptura de curcan cu sos de ciuperci

Printeaza

Friptura de curcan cu sos de ciuperci: carne de curcan, faina, unt, ciuperci, ceapa, zeama de lamaie, vin alb, smantana, cascaval, nucsoara, sare, piper negru macinat, patrunjel frunze.

Ingrediente:

  • 2 felii de curcan (circa 200 g fiecare)
  • 6 linguri făină
  • 40 g unt
  • 125 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 75 ml vin alb
  • 100 g smântână
  • 4 linguri caşcaval ras
  • 1 vârf cuţit nucşoară
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 linguriţă pătrunjel frunze

 

Mod de preparare:

Sărezi feliile de curcan, le condi­mentezi cu piper negru măcinat, le dai prin făină şi le prăjeşti în unt pe ambele părţi. Scoţi feliile de carne din tigaie şi le păstrezi la cald.

Toci fin ceapa şi o căleşti în untul rămas de la friptură. Cureţi ciupercile, le tai felii şi le căleşti alături de ceapă.

Adaugi zeama de lămâie, vinul alb, smântână şi laşi să fiarbă.

Adaugi caşcavalul ras şi laşi amestecul pe foc, până când obti un sos.

Condimentezi cu nucsoara, adaugi feliile de carne de curcan şi ornezi cu pătrun­jel verde tocat mărunt.

 

Friptura de curcan cu sos de ciuperci

Friptura_de_curcan_cu_sos_de_ciuperci.png

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.