Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere

Printeaza

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt, piper cayenne si sos pesto.

Ingrediente:

  • 2 linguri capere
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 100 g smantana dulce
  • 150 g iaurt slab
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 800 g cartofi
  • 4 bucati carne pentru friptura de curcan (a 150 g)
  • 1 lingura unt topit
  • piper Cayenne
  • 2 linguri sos pesto (borcan)

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc caperele, se toacă ceapa. Se spală roşia, se taie în jumătate, i se îndepărtea­ză seminţele şi se taie cuburi mici. Se amestecă iaurtul, smântână şi sucul de lămâie. Se adaugă caperele, roşia şi ceapa. Se condimentează dressingul cu sare şi piper şi se păstrează la rece.

Se încălzeşte cuptorul. Se spală cartofii, se înjumătăţesc pe lung, se condimentează, se aşază într-o tavă cu grăsime şi se dau la cuptor 20 de minute. Se întorc din când în când. Se spală carnea, se piperează şi se prăjeşte în untul topit 4-6 minute pe fiecare parte. Se sărează şi se presară puţin piper Cayenne.

Se stropesc cartofii cu sosul pesto. Se aşază pe un platou preîncălzit şi se ornează totul, după gust, cu verdeaţă. Se serveşte cu dressingul.

Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.