Friptura cu varza si galusti din aluat

Printeaza

O reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare.

Ingrediente friptură:Friptura cu varza si galusti din aluat

  • 1,250 kg carne de porc (ceafa)
  • chimen
  • sare

Mod de preparare:

Se spală carnea, se sărează şi se presară cu chimen. Se pune în cratiţă şi puţină apă şi se lasă la cuptor până ce se pătrunde uşor, având grijă să se stropească din când cu sosul din cratită.

Ingrediente varză:

  • 1 căpăţână varză de mărime mijlocie
  • 1 ceapă
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • chimen
  • 1 linguriţă faină
  • 2 linguriţe zahăr

Mod de preparare:

Sc rumeneşte ceapa curăţată şi tăiată mărunt în ulei bine încins. Sc adaugă varza tocată fin şi sarea şi se lasă la înăbuşit până ce varza se înmoaie. Se adaugă oţet, zahăr şi făină.

 

Ingrediente găluşti:

  • 200 g griş
  • 400 g faină albă
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 felii pâine uscată
  • 200 ml apă
  • sare

Mod de preparare:

Se pun într-un castron făina şi praful dc copt, se adaugă sarea, oul şi pâinea tăiată cubuleţe, amcstecându-se bine. Pe un fund de lemn umezit se fac din aluat două rulouri cu diametrul de şase centimetri. Se aşează într-un vas cu apă sărată şi se pune capacul. Se fierb, întorcându-se din când în când, timp de o jumătate de oră. Când sunt gata, se scot şi se taie felii subţiri cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se servesc împreună.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.