Friptură cu sos barbecue

O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu.

Ingrediente: Friptură_cu_sos_barbecue

  • 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi)
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 150 ml ketchup de roşii
  • 3 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri de zahăr muscovado light
  • 2 linguri oţet de vin roşu

 

Mod de preparare:

Se asezonează antricoatele pe ambele părţi şi se ung cu puţin ulei. Pentru sos, se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa şi se prăjeşte 5 minute până se înmoaie şi se caramelizează uşor

Se adaugă ingredientele rămase şi se ţin pe foc încă 5 minute. Antricoatele se ţin pe grătar 3-4 minute pe fiecare parte, după gust. Se servesc cu sosul pregătit.

Friptură cu sos barbecue

Friptură_cu_sos_barbecue

Poftă bună!

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact