Friptură cu sos barbecue

Printeaza

O reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu.

Ingrediente: Friptură_cu_sos_barbecue

  • 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi)
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 150 ml ketchup de roşii
  • 3 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri de zahăr muscovado light
  • 2 linguri oţet de vin roşu

 

Mod de preparare:

Se asezonează antricoatele pe ambele părţi şi se ung cu puţin ulei. Pentru sos, se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa şi se prăjeşte 5 minute până se înmoaie şi se caramelizează uşor

Se adaugă ingredientele rămase şi se ţin pe foc încă 5 minute. Antricoatele se ţin pe grătar 3-4 minute pe fiecare parte, după gust. Se servesc cu sosul pregătit.

Friptură cu sos barbecue

Friptură_cu_sos_barbecue

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.