Friptura cu legume de primavara
PrinteazaFriptura cu legume de primavara din: otet, zahar pudra, piper roz, dafin, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, muschi de porc.
- 200 ml oţet de vin alb
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriţă cu boabe de piper roz
- 1 frunză de dafin
- 8 morcovi mici
- 8-12 cepe verzi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 4 felii de muşchi de porc
Mod de preparare:
Intr-o tigaie pune oţetul de vin alb, zahărul, piperul, frunza de dafin şi lasă pe foc până începe să fiarbă. Când zahărul s-a dizolvat, ia tigaia de pe foc.
Taie morcovii în fâşii pe lungime şi curăţă ceapa. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi asezonează cu sare şi piper. Incălzeşte o tigaie grill şi coace legumele până se înmoaie. Pune legumele pe o farfurie şi stropeşte-le cu sosul din oţet de vin.
Crestează puţin carnea şi frige-o pe grătar. Asezoneaz-o cu sare şi piper.
Serveşte carnea cu legume.
Pofta buna!