Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb.

Ingrediente:Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute

  • 1/2 kg carne porc
  • 200 g orez
  • 1 borcan ghiveci
  • 500 ml supă de oase
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 cepe
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • piper măcinat
  • vin alb
  • pătrunjel verde
  • 2-3 roşii proaspete
  • sare

Ingrediente salata de roşii:

  • 3-4 roşii
  • 1/2 varză albă
  • 1-2 morcovi
  • ulei
  • 2-3 frunze de ţelină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tai în bucăţi. O aşezi într-o tavă cu 2 linguri ulei, apă, cimbru, sare, piper şi boia. înăbuşi ceapa în 2 linguri ulei, adaugi apă, orezul, supa de oase şi dai orezul la cuptor. Orezul fiert

îl torni peste ghiveci, sărezi şi piperezi după gust. Deasupra, pui roşiile tăiate în sferturi şi îl dai din nou la cuptor pentru 20 de minute. La sfârşit, adaugi vinul.

Pregăteşti aşa: Speli roşiile, le faci un capac mic, le scoţi miezul şi le aşezi cu gura în jos, să se scurgă. Intre timp, cureţi morcovii, îi razi pe răzătoarea mică, tai pătrunjelul şi ţelina mărunt. Amesteci varza cu morcovii, pătrunjelul, ţelina, sucul de lămâie, sare, ulei şi umpli roşiile. Aduci friptura la masă însoţită de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.