Friptura cu garnitura de orez

Printeaza

Friptura cu garnitura de orez: muschi de porc, mustar, vin alb sec, ulei, miere, susan, lamaie, orez, ceapa verde, morcovi, pastarnac, telina, porumb, mazare, fasole verde.

 

Ingrediente:

  • 1 kg muşchiuleţ de porc
  • 2-3 linguriţe de muştar
  • 1 ceaşcă cu vin alb sec
  • ulei
  • 1 linguriţă de miere
  • 5-6 linguriţe de susan
  • 1 lămâie

 

Ingrediente garnitură:

  • 200-300 g orez
  • 3-4 fire de ceapă verde sau ceapă uscată
  • 3 morcovi mari
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • ulei
  • 200 g porumb fiert
  • 200 g mazăre şi fasole verde

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o condimentezi si o lasi deoparte timp de 10 minute.

Asezi apoi carnea pe o folie pentru copt si pui bucatile intr-o tava.

Stropesti fiecare bucata de carne  cu putin vin si ungi cu ulei, apoi intinzi foaia de aluminiu si coci  in cuptorul incins la foc tare, timp de 40 de minute.

Intre timp, cureţi legumele (morcovul, ţelina păstârnacul) şi le pui la fiert 1/2 oră în 1,5-2 I de apă cu 1 linguriţă condimente.

Separi 800 ml de supă şi o păstrezi pentru orez, iar în restul de supă fierbi mazărea şi fasolea.

Scoţi friptura din cuptor şi după ce s-a răcit un pic, rupi folia şi ungi friptura cu mierea diluată în vin.

Presari apoi carnea cu susan şi mai coci la foc potrivit timp de 20 de minute.

Tai carnea felii şi serveşti friptura cu garnitură de orez, mazăre, fasole, porumb şi felii de lămâie.

Friptura cu garnitura de orez

Carne Rata

Friptură de Rață cu Miere și Lavandă

Friptură de Rață cu Miere și Lavandă din: piept de rata, miere, lavanda, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Descoperiți o rețetă sofisticată și plină de gust cu această friptură de rață, gătită într-un amestec rafinat de miere și lavandă. Aroma delicată și florală a lavandei adaugă o notă unică și interesantă fripturii […]

Friptură de Porc cu Usturoi și Rozmarin

Friptură de Porc cu Usturoi și Rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Savurați gustul autentic al unei fripturi de porc, îmbogățită cu aromele intense ale usturoiului și rozmarinului. Această rețetă transformă o bucată simplă de carne de porc într-un fel de mâncare sofisticat și delicios, perfect pentru ocazii speciale […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.