Friptura cu cuscus

Printeaza

Friptura cu cuscus din: vrabioare de vita, zeama de lamaie, coaja de lamaie, crengute de menta, miere, usturoi, concentrat de pui, stafide, ulei, cuscus si ceapa rosie.

Ingrediente:Friptura_cu_cuscus

  • 4 vrabioare de vita sau felii de muschi de vita
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 4 linguri iaurt natural
  • cateva crengute de menta, tocata
  • 1 lingura miere
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 300 ml concentrat de pui fierbinte
  • 75 g stafide
  • ulei pentru uns
  • 175 g cuscus
  • 1 ceapa rosie mica, taiata julien

 

Mod de preparare:

Combină carnea cu mierea, jumătate din cantitatea de zeamă şi coajă de lămâie şi aproape tot usturoiul zdrobit. Lasă la marinat 10 min. Incălzeşte concentratul de pui cu restul de zeamă şi coajă de lămâie şi stafidele 5 min. Combină iaurtul cu usturoiul rămas şi jumătate din cantitatea de mentă pentru a prepara un sos tzatziki.

Scurge carnea de marinată şi frige carnea 2-3 min pe fiecare parte. Pune cuşcuşul într-un bol şi toarnă deasupra concentratul şi lasă să stea 5 min. Afânează cu furculiţa şi apoi adaugă menta rămasă şi ceapa.

Friptura cu cuscus

Friptura_cu_cuscus

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pot sa mananc doar friptura, fara cuscus? Nu-mi place cuscusul de nici o culoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.