Friptura cu costita

Printeaza

Friptura cu costita din: ceapa, usturoi, spanac, ulei, ketchup, mustar, zahar, carne tocata de vita, fulgi de ovaz, oua, sare, piper, costita afumata.

Ingrediente:Friptura cu costita

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g spanac
  • 1 lingură de ulei
  • 5 linguri de ketchup
  • 2 linguri de muştar
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 1 kg carne tocată de vită
  • 75 g fulgi de ovăz
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • 8 felii costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se alege spanacul, se curăţă şi se spală. Se pune într-o oală şi se înăbuşă rapid, amestecând continuu. Se scoate apoi spanacul din oală, se scurge şi se toacă.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, în care se călesc apoi ceapa şi usturoiul, până devin sticloase. La final, se varsă într-un bol şi se lasă la răcit. Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C).

Se amestecă ceapa călită cu ketchup, muştar şi zahăr, apoi mai departe cu cşrnea tocată, fulgii de ovăz, ouăle şi spanacul, până se formează o masă omogenă.

Se condimentează cu sare şi piper.

In continuare, masa se aşează într-o formă pentru cozonac, iar pe deasupra se pun feliile de costiţă. Se acoperă friptura cu folie de aluminiu şi se coace la cuptor circa 45 de minute.

Cu 15 minute înainte de finalul timpului de coacere, se îndepărtează folia de aluminiu pentru a lăsa friptura să devină maronie şi crocantă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place! Foarte buna, desi nu este deloc sanatoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.