Friptura in crusta aromata

Printeaza

Friptura in crusta aromata: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper boabe, piper macinat, sare, vin alb dulce, anghinare, ulei de masline.

Ingrediente: Friptura_in_crusta_aromata.png

  • o pulpă de miel
  • rozmarin
  • o legătură frunze de ştevie
  • piper boabe şi măcinat
  • sare
  • 300 ml vin alb dulce
  • 4 bucăţi de anghinare
  • 50 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă.

Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de rozmarin. Pulpa de miel se înfăşoară în frunzele de ştevie şi se acoperă cu crenguţele de rozmarin, apoi se lasă la frigider. Intre timp, se curăţă şi se spală anghinarea, se opăreşte în apă clocotită, apoi se scoate şi se lasă la scurs. Se desface în bucăţi, care se pun în tavă lângă pulpa de miel.

Carnea de miel se stropeşte cu vin, apoi se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit. Se mai stropeşte din când în când carnea cu sosul din tavă. După ce s-a rumenit, se serveşte împreună cu anghinarea.

Friptura in crusta aromata

Friptura_in_crusta_aromata.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.