Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc

Printeaza

O reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta.

Ingrediente:

  • 500 g carne de berbecut
  • 1 1/2 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 linguri piure de rosii
  • 1 legatura mica de marar, tocata
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 500 ml supa de pui
  • 2×400 g de fasole cu bob mare din conserva, scursa bine
  • 2 linguri de branza feta, faramitata

 

Mod de preparare:

Masează carnea de berbecuţ cu 1/2 lingură de ulei şi 1 căţel de usturoi. Asezonează şi las-o la marinat în timp ce prepari fasolea (deşi este recomandat să o laşi 2 ore ca să se frăgezească bine).

Incinge uleiul rămas într-o tigaie, adaugă ceapa şi usturoiul şi asezonează. Sotează totul timp de 8 minute, până se înmoaie ceapa, apoi adaugă piureul de roşii, mărarul tocat, oţetul, supa şi fasolea. Fierbe totul 15 minute, până când se evaporă majoritatea lichidului.

Intre timp, încinge bine o tigaie şi frige carnea de berbecuţ pe toate părţile, timp de 5 minute. Las-o să se odihnească, acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute. Taie carnea în felii groase şi serveşte cu fasolea, presărată cu brânză feta şi frunze de mărar

Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.