Frigărui de vitel cu verdeaţă

Printeaza

O reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste de cartofi.

Ingrediente:Frigărui de vitel cu verdeaţă

  • 5 linguri vin alb sec
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 fir rozmarin
  • 2 fire cimbru
  • 600 g carne de vitel (pulpa)
  • 3 cepe mici
  • piper
  • sare
  • galuste de cartofi (gnocchi) – optional

 

Mod de preparare:

Se amestecă 1 lingură vin cu 3 linguri ulei. Se adaugă verdeaţa tocată. Se taie cuburi carnea şi se aşază în această marinată; se lasă să se marineze la frigider cca 4 ore.

Bucăţile de carne marinată se înfig în ţepuşe de frigărui şi se aşază pe grătar – se frig cca 15 min., întorcându-se frecvent şi ungându-se cu marinată. Intre timp se curăţă ceapa şi se taie felii. Se încinge într-o tigaie restul de ulei şi se prăjeşte ceapa, la foc moale.

Se adaugă restul de vin şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se servesc frigăruile cu ceapă şi găluşte de cartofi (gnocchi) prăjite.

Frigărui de vitel cu verdeaţă

Frigărui de vitel cu verdeaţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.