Frigarui de vita si pui
PrinteazaO frigarui de vita si pui din: piept de pui, muschi de vita, ardei grasi, sos de soia, otet balsamic, usturoi, ulei, cimbru, zeama de lamaie si sare.
- 1 piept mare de pui
- 500 g muschi de vita
- 2 ardei grasi vezi
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lingura cu sos de soia
- 1 lingura cu otet balsamic
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu ulei
- cimbru
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea de vită în cuburi şi pune-o într-o cratiţă.
Amestecă sosul de soia cu oţetul balsamic, cimbrul, usturoiul pisat şi uleiul, toarnă marinata peste carne, acoperă cu un capac sau o farfurie şi ţine la frigider 24 de ore.
Inainte de preparare, taie pieptul de pui în cuburi, sărează-l şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie.
Dă-l la rece vreo 10-15 minute.
Curăţă ardeii de cotor şi seminţe şi taie-i în pătrăţele mari cât cuburile de carne.
Montează frigăruile, punând carnea de vită şi de pui pe beţe de lemn separate.
Infige o bucată de carne, apoi două de ardei (din ambele culori), iar o bucată de carne şi tot aşa, câte încap pe băţ.
Frige-le pe grătarul încins şi uns cu ulei.
Prepară mai întâi frigăruile de vită şi apoi pe cele de pui, pentru a împrumuta din savoarea marinatei.
Frigarui de vita si pui
Pofta buna!