Frigarui de rosii cu ton si branza de vaci
PrinteazaFrigarui de rosii cu ton si branza de vaci din: roşii, sare iodată, piper alb, ton în suc propriu, brânză de vaci, coajă rasă de lămâie, suc de lămâie, dovlecel, capere, busuioc.
Ingrediente:
- 8 roşii
- sare iodată, piper alb
- 1 conservă ton în suc propriu (185 g)
- 200 g brânză de vaci
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 dovlecel
- 1-2 linguri capere
- 1/2 legătură busuioc
Mod de preparare:
Se spală şi se şterg roşiile; se taie căpăcelul şi se golesc cu o lingură. Se presară înăuntru sare şi piper. Se lasă să se scurgă tonul, se zdrobeşte şi se pasează cu mixerul, împreună cu brânză de vaci, coajă şi suc de lămâie. Se mai adaugă eventual 1-2 linguri cu apă.
Se rade dovlecelul şi se toacă caperele. Se taie busuiocul fâşii şi se amestecă împreună cu crema de ton; se adaugă sare, piper şi suc de lămâie. Cu această compoziţie se umplu roşiile, se ornează cu busuioc şi se aşază căpăcelul.
Frigarui de rosii cu ton si branza de vaci
Pofta buna!