Frigărui de pui cu legume

Printeaza

O reteta de frigarui de pui cu legume din: carne de pasare, curcuma, pesmet, apa, usturoi, oregano, sare, piper, rosii, ceapa rosie, dovlecel si ulei.

Ingrediente:

  • 500 g carne de pasare tocata
  • 2 lingurite curcuma
  • 2 linguri pesmet
  • 2 lingurite apa rece
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura oregano tocat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 1 dovlecel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se framanta carnea cu pesemt, curcuma, apa si usturoi tocat; se condimenteaza cu oregano, sare si piper. Se da la frigider si se lasa sa se marineze 30 de minute. Se modeleaza bilute (cu diamterul de circa 2,5 cm) compoziţia de carne tocată.

Se taie felii roşiile şi ceapa. Dovlecelul se taie fâşii subţiri. Se înmoaie în apă rece 4 tepuse de lemn şi se înfig alternativ ingredientele pregătite. Se amestecă restul de usturoi cu ulei şi se ung frigăruile pe o parte, folosind pensula.

Se aşază cu această parte pe grătar şi se frig; apoi se mai ung pe o parte şi se continuă frigerea. Se frig astfel, de jur-împrejur, timp de cca 15-17 min. Se servesc cu salată de legume şi pâine baghetă.

Frigărui de pui cu legume

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata frigaruile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.