Frigarui de peste

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de peste din: fileuri de cod sau merluciu, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei capia, ardei iute, patrunjel, marar si lamaie.

Ingrediente:Frigarui de peste

  •  3 fileuri de cod sau merluciu
  • 1-2 linguri cu sos de soia
  • 1-2 linguri cu zeama de lamaie
  • 1 praz
  • piper in patru culori

pentru garnitura:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute rosu
  • patrunjel
  • marar
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Taie fileurile în cuburi potrivite şi pune-le într-un castron. Macină piper deasupra, toarnă zeama de lămâie şi sosul de soia şi lasă la rece, acoperit, o oră. După ce a stat la marinat, scurge-l şi înşiră peştele pe beţele de frigăruie (ţinute în prealabil în apă) şi felii de praz.

Pune frigăruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Lasă 2-3 minute pe fiecare parte şi întoarce cu grijă. Dacă se prinde de grătar, dezlipeşte uşor cu o paletă.

Pentru garnitură, feliază legumele cât mai subţire şi stropeşte-le cu suc de lămâie proaspăt stors. Pune garnitura pe un platou şi aşază deasupra frigăruile fierbinţi. Serveşte imediat.

Frigarui de peste

Frigarui de peste

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.