Frigărui marinate
PrinteazaFrigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare.
- 1 kg pulpa de miel
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de usturoi verde
- 2 linguri cu zeama de lamaie
- busuioc
- rozmarin
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi medii, iar dovlecelul în felii mai groase. Pisează usturoiul, toacă foarte fin pătrunjelul şi busuiocul (poţi să le bagi într-un robot şi să amesteci totul cu ulei, zeamă de lămâie, piper şi sare).
Pune acest amestec într-o pungă şi adaugă carnea, bucăţile de dovlecel şi o crăcuţă de rozmarin. Amestecă şi dă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.
Taie ceapa în sferturi şi montează pe beţe de frigăruie, alternativ, bucăţi de carne, felii de ceapă şi dovlecel. înfige în fiecare frigăruie o bucată de crăcuţă de rozmarin. Frige-le pe grătar, circa zece minute pe fiecare parte.
Frigărui marinate
Pofta buna!