Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt

Printeaza

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt din: cuşcuş, harissa, apă clocotită, coriandru măcinat, conservă năut, ulei de măsline, suc de lămâie, frunze mentă şi de coriandru, sare, piper, iaurt gras, suc de limette, frunze de mentă, cumin, usturoi, carne de berbecuţ, ghimbir, chili, ulei.

Frigarui_libaneze_de_berbecut_cu_cuscus_si_sos_de_iaurt

Ingrediente:

  • 100 g cuşcuş
  • 2 linguriţe harissa
  • 250 ml apă clocotită
  • 1 praf coriandru măcinat
  • 1 conservă năut
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri frunze mentă şi de coriandru tăiate fâşii
  • sare, piper

Pentru sosul de iaurt:

  • 200 ml iaurt gras
  • 2 linguri suc de limette
  • 2 linguri frunze de mentă
  • 1 praf cumin
  • 2 căţei de usturoi

Pentru frigărui:

  • 500 g carne de berbecuţ
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 praf chili
  • 1 lingură mentă tocată
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Se prepară garnitura de cuşcuş: se amestecă cuşcuşul cu harissa şi se opăreşte cu apă; se acoperă vasul cu şi se lasă să se înmoaie cca 5 min.

Apoi se adaugă coriandru şi boabeje de năut scurse; compoziţia se căleşte într-o tigaie cu ulei încins, la foc mijlociu, amestecând din când în când.

Se adaugă suc de lămâie şi verdeţuri, sare şi piper, după gust. Se prepară sosul de iaurt: se ames­tecă iaurtul cu suc de limette, mentă, cumin şi usturoi pisat.

Se dă la frigi­der până în momentul servirii.

Se prepară frigăruile: se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se taie cuburi. Se aşază în alt castron.

Se pi­sează usturoiul şi se amestecă îm­preună cu ghimbir, chili, mentă şi ulei; se toarnă marinata peste carne, se amestecă, se înfăşoară în folie şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte.

Se înfig bucăţelele de carne pe ţepuşe şi se frig cca 10-15 min., timp în care se ung din când în când cu marinată. Se servesc frigăruile cu sos de iaurt şi cuşcuş.

Frigarui libaneze de berbecut cu cuscus si sos de iaurt

Frigarui_libaneze_de_berbecut_cu_cuscus_si_sos_de_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.