Frigarui Kebap din carne de berbecut

Printeaza

 Figarui Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca 2 ore în apa rece înainte de a fi folosite, pentru a nu risca să se arda pe gratar.

Ingrediente:Frigarui_Kebap_din_carne_de_berbecut

  • 500 g pulpe de berbecut tocata
  • 1 ceapa rasa
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura cu varf de menta tocata
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cumin
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 2 lingurite pasta de harissa
  • ulei

sos:

  • 1 legatura ridichi
  • 1 ceapa rosie curatata si rasa
  • 1 catel de usturoi decojit si pisat
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 1 lingurita zahar fin
  • 150 g iaurt

in plus:

  • 4 inimi salata verde

 

Mod de preparare:

Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, miere, mentă, bulion, sare şi piper. Cuminul şi coriandrul se pisează împreună în acelaşi mojar şi se adaugă la carne, împreună cu pasta harissa; se frământă.

Se împarte compoziţia în 8-12 porţii egale şi, cu mâinile umede, se învelesc ţepuşele de frigărui într-un strat gros de pastă de carne; se presează bine. Frigăruile kebap se frig într-o tigaie-grill unsă cu ulei cca 10 min., de jur-împrejur. Apoi se aşază pe grătarul de exterior, pe cărbunii mediu încinşi şi se mai frig 12 min. întorcându-se la fiecare 2 min.

Se amestecă ridichile rase cu ceapa şi usturoiul tocate. Se dizolvă zahărul în oţet, se înglobează iaurtul, bătând cu telul şi se toarnă peste ridichi; se sărează, se piperează, se amestecă şi se dă la fri¬gider. Frigăruile kebap se servesc cu salată verde şi sos de ridichi, acompaniate de lipie.

Frigarui Kebap din carne de berbecut

Frigarui_Kebap_din_carne_de_berbecut

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi prepari si mie o frigarui kebap 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.