Frigarui de fructe

Printeaza

O reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra.

Ingrediente:Frigarui de fructe

  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie
  • 4 linguri Cointreau sau coniac
  • 2-3 linguri miere sau zahar brun
  • 1 lingura de bitter, optional
  • 1 ananas descojit si curatat de cotor
  • 250 g capsuni fara codite
  • 2 linguri zahar pudra

ornare:

  • zahar pudra cernut

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron de cera­mică sau de sticlă sucul de lămâie, lichiorul şi mierea sau zahărul, adăugând şi bitter opţional.Se taie ananasul în cuburi de 2,5 cm şi se adaugă la marinată, apoi se adaugă căpşunile. Se amestecă bine, având grijă să nu se zdrobească fruc­tele, apoi se acoperă şi se dă ameste­cul la rece cel puţin 1 oră, sau peste noapte.

Se scot căpşunile şi ananasul din marinată, păstrând zeama, şi se înfig alternativ pe opt betişoare de frigărui. Se cerne 1 lingură de zahăr pudră peste fructe, apoi se pun frigăruile pe grătar cu partea presărată cu zahăr în jos şi se frig 4-5 minute.

Se iau de pe grătar se presară zahărul rămas pe cea­laltă parte şi se pun din nou pe grătar cu partea dată prin zahăr în jos. Se pun frigăruile pe patru farfurii şi se asortează cu sucul de marinată. Pentru ornare se presară puţin zahăr pudră pe fiecare, apoi se servesc.

Frigarui de fructe

Frigarui de fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.