Frigarui din tofu prajit

Printeaza

O reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 de ani.

Ingrediente:Frigarui din tofu prajit

  • 250 g tofu
  • 100 g pesmet
  • ulei

pentru sos:

  • 3 linguri cu sos de soia
  • 2 linguri cu mirin

 

Mod de preparare:

Taie tofu în felii potrivit de groase. înainte de a fi gătit, trebuie lăsat să se scurgă aproximativ 30 de minute, pus între două plăci de lemn, eventual cu o greutate deasupra, înfige în fiecare bucată de ţofu câte un băţ de frigăruie.

Trece-le prin pesmet, scutură-le uşor de surplus şi păjeşte-le în ulei încins, la foc iute, pe ambele părţi. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a în­depărta surplusul de grăsime. Aşază bucăţile de tofu pe un platou şi serveşte-le alături de salata ta preferată,  nu înainte de a le stropi cu sosul de soia amestecat cu mirin.

Frigarui din tofu prajit

Frigarui din tofu prajit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.