Frigărui de vită pe pat de cuşcuş

Printeaza

Frigărui de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt, patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei, foi de dafin, chimion si piper.

Ingrediente:Frigarui_de_vita_pe_pat_de_cuscus

  • 700 g carne de vita
  • 250 g cuscus
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri cu unt
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • pentru marinata:
  • 100 ml vin rosu sec
  • 1 lingura cu otet balsamic
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 foi de dafin
  • chimion
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie carnea în bucăţi ca pentru frigărui şi ames­tecă ingredientele pentru marinată. Pune carnea într-o pungă, toarnă peste ea marinată şi ames­tecă bine, ca bucăţile de carne să fie acoperite. Sigilează punga şi pune-o în frigider pentru o zi.

Curăţă ardeiul gras, taie-l în cubuleţe, căleşte-l câteva minute în untul încins, apoi dă-l deoparte şi pregăteşte cuşcuşul. Pune la fiert un litru de apă în care ai dizolvat concentratul de legume şi adaugă cuşcuşul. Fierbe-l 5-6 minute, scurge zeama şi adaugă ardeiul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Montează frigăruile pe beţe, dă-le cu un praf de sare şi pune-le pe grătar. Lasă-le zece minute pe fiecare parte. Serveşte-le pe pat de cuşcuş.

Frigărui de vită pe pat de cuşcuş

Frigarui_de_vita_pe_pat_de_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.