Frigarui de vita cu sos

Printeaza

O reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline, patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru.

Ingrediente:Frigarui de vita cu sos

  • 500 g pulpă de vită, tocată
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 ceapă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 roşii
  • câteva frunze de salată verde
  • ulei extravirgin de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de maghiran
  • 1 linguriţă de chimen
  • 1 linguriţă de coriandru
  • 1 vârf de cuţit de ardei iute, tocat
  • 1 legătură de mentă
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Preparaţi o emulsie din ulei şi lămâie. Spălaţi şi uscaţi frunzele de salată verde. Spălaţi roşiile. Scoateţi-le seminţele, tăiaţi-le bucăţele şi lăsaţi-le deoparte.

Spălaţi şi tocaţi mărunt jumătate din pătrun­jel şi din mentă, apoi amestecaţi-le cu iaur­tul, potrivind de sare şi de piper. Puneţi sosul într-un castronel, ornându-l cu frunze­le de mentă păstrate şi cu o parte din roşii. Puneţi castronelul în frigider până-l aduceţi la masă.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Spălaţi şi tocaţi şi coriandrul, maghiranul şi pătrunje­lul rămas, păstrând câteva fire pentru ornat. După aceea frecaţi carnea, ceapa, bună parte din pătrunjel, maghiranul, chimenul, coriandrul şi ardeiul iute cu jumătate de lin­gură de ulei şi sarea, până obţineţi o com­poziţie omogenă. Formaţi patru fripturele şi învârtiţi-le în jurul frigăruilor de metal. Presaţi bine să nu se dezlipească.

Frigeţi frigăruile pe cărbuni 15 minute, folo­sind un suport, dacă e posibil, pentru a nu se lipi carnea de grătar. învârtiţi-le des, ungând carnea cu emulsia de ulei cu lămâ­ie. Aşezaţi frigăruile pe farfurie alături de frunzele de salată, firele de pătrunjel întregi şi presăraţi pătrunjel tocat deasupra, pre­cum şi bucăţelele de roşii ţinute deoparte. Serviţi împreună cu sosul de iaurt.

Frigarui de vita cu sos

Frigarui de vita cu sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.