Frigarui de vinete cu salata

Printeaza

Frigarui de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru.

Ingrediente:Frigarui_de_vinete_cu_salata

  • 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu latura de 3 cm
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita turmeric macinat
  • 2 linguri sos dulce de ardei iute
  • 3 linguri unt de arahide cu bucati crocante
  • 2 linguri de sos hoisin
  • 2 linguri otet din vin de orez
  • 2 linguri lapte de cocos, orez basmati, pentru servit

pentru salata:

  • 1 castarvete mic, taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie mica, taiata in jumatati de rondele
  • cate 1 mana mica frunze de menta proaspata si coriandru

 

Mod de preparare:

Tăvăleşte cuburile de vânătă prin sos de soia, ulei, turmeric, 1 lingură sos de ardei şi nişte piper negru, apoi înşiră-le pe beţe de bambus înmuiate anterior în apă. Incinge o tigaie-grill sau o tigaie.

Pune în ea vinetele, întorcând frigărulle de pe o parte pe alta când încep să albă urme de grătar. Unge frigăruile cu puţin ulei în cazul în care încep să se lipească de tigaie.

Pentru salată, amestecă toate ingredintele într-un bol mic, apoi pune-l deoparte. într-un alt bol, combină sosul de ardei Iute rămas, untul de arahide, sosul hoisin, oţetul şl laptele de cocos.

Serveşte frigăruile cu salata, sosul de arahide şl nişte orez basmati.

Frigarui de vinete cu salata

Frigarui_de_vinete_cu_salata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune frigaruile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.