Frigărui de ton cu marinată de lămaie verde

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din: felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline, sare, piper si zahar brun.

Ingrediente:Frigărui de ton cu marinată de lămaie verde

  • 500 g felii de ton

pentru marinată:

  • 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin
  • coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi verzi
  • 4 linguriţe zahăr brun
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare şi piper negru

ornare:

  • sferturi de lămâie verde şi coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Se taie tonul în cubuleţe cu latura de 2,5 cm. Se amestecă într-un castron mare de porţelan toate ingredientele pentru marinată. Se adaugă şi tonul, apoi se introduce la frigider şi se lasă să se marineze minimum 30 de minute sau până la 12 ore, dacă aveţi timp.

Când totul este gata, se încălzeşte grătarul la maxim. Se scoate tonul din marinată şi se împarte în 8 frigărui. Se prăjesc frigăruile de ton timp de 5-6 minute, stropindu-se frecvent cu marinata rămasă; se rotesc de câteva ori, astfel încât pestele să se pătrundă bine. Se ornează cu sferturi de lămâie verde şi coriandru.

Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde

Frigărui de ton cu marinată de lămaie verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.