Frigărui de pui cu piure de dovleac

Printeaza

Frigărui de pui cu piure de dovleac din: piept de pui, usturoi, ceapa, ardei iute, chimen, coriandru, sos de soia, ulei, sare, piper, cartofi, dovleac, unt, curcuma, lapte, otet, nucsoara.

Ingrediente:Frigărui de pui cu piure de dovleac

  • 1 file din piept de pui (150 g)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 ceapă
  • 1 ardei iute mic
  • câte 1 vârf de cuţit chimen şi coriandru
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură ulei
  • sare,
  • piper
  • 200 g cartofi
  • 150 g dovleac curăţat
  • 1 lingură unt
  • 1/4 linguriţă curcuma
  • 5 linguri lapte
  • 1 linguriţă oţet
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie şi tăiaţi-o fâşii lungi de circa 2 cm lăţime. Tocaţi mărunt usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Amestecaţi-le cu sos de soia, chimen, coriandru, ulei, sare şi piper.

Mari­naţi în acest amestec fâşiile de came. Intre timp, cură­ţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i circa 15 minute în apă cu sare. Tăiaţi dovleacul cuburi şi căliţi-l într-o lingu­riţă de unt.

Presăraţi curcu­ma, turnaţi 50 ml apă şi fierbeţi-l în continuare. Scurgeţi cartofii, pasaţi-i, adăugaţi lap­tele şi 1 linguriţă de unt, obţi­nând un piure. Pasaţi dovlea­cul, amestecaţi-l cu piureul de cartofi şi condimentaţi-l cu oţet, sare şi nucşoară.

Scurgeţi carnea şi înfigeţi-o în 2 ţepuşe de lemn, apoi prăjiţi-o circa 10 minute. Ungeţi-o cu sosul marinat şi serviţi-o alături de piureul de cartofi şi dovleac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.