Frigarui de peste cu ciperci si ceapa verde

Printeaza

Frigarui de peste cu ciperci si ceapa verde din: roşioare, cărăşei (păstrăv), ciuperci, rosie, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, ulei.

Frigarui_de_peste_cu_ciperci_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • roşioare, cărăşei (merge şi păstrăvul)
  • ciuperci
  • 1 rosie
  • ceapa verde
  • 1 căpăţână de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Pune beţele pentru frigărui în apă – lemnul va fi ferit astfel şi nu vei avea surpriza să ia foc pe grătar.

Curăţă şi spală peştele, taie ciupercile şi ceapa bucăţi mari. Inşiră acum, pe câte două beţe, peşte, ciupercă, ceapă, din nou ciupercă, iarăşi peşte şi tot aşa.

Pui pe foc grătarul, din cel teflonat, ca o plită, presari sare grunjoasă, mai multicică. Când e încins bine, aşezi frigăruilea. Le laşi cam zece minute pe fiecare parte.

In timp ce se fac frigăruile, prepari cea mai potrivită garnitură pentru un asemenea peşte: mujdeiul.

Zdro­beşti usturoiul, îl stropeşti cu câteva picături de oţet, apoi îl freci cu ulei, ca pe maioneză. Când e gata, adaugi roşia şi pătrunjelul tocate mărunt. Serveşti cu mămăliguţă.

Frigarui de peste cu ciperci si ceapa verde

Frigarui_de_peste_cu_ciperci_si_ceapa_verde

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Alexandru Costin

    Imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.