Frigarui de peste cu ardei gras si praz

Printeaza

Frigarui de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi, praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, usturoi, ulei, iaurt, sare.

Ingrediente:Frigarui de peste cu ardei gras si praz

  • 6 fileuri de peste
  • 3 arde grasi de culori diferite
  • 1 fir praz

pentru sosul marinat:

  • 3 lamai
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano si cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper

pentru maioneza de usturoi:

  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri iaurt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron uleiul, zeama de la două lămâi, oregano, cimbru, busuioc, sare şi piper, preparând un sos marinat. Se taie fileurile de peşte în cuburi cu latura de 2 cm şi se procedează la fel cu ardeii graşi şi lămâia rămasă. Partea albă a prazului se taie rondele grosuţe.

Se zdrobesc căţeii de usturoi, se adaugă sare, după gust, şi ulei, puţin câte puţin, frecând ca la maioneză. La sfârşit, se adaugă iaurtul şi se amestecă bine.

Se înfig, pe ţepuşe de frigărui, bucăţile de peşte, alternând cu bucăţi de ardei, felii de praz şi cu bucăţi de lămâie. Peste frigărui se toarnă sosul marinat şi se lasă la rece 30 de minute, având grijă să fie întoarse de două ori în sos.

Se frig pe grătar, pe toate părţile, stropindu-le din când în când cu sos marinat, şi se servesc imediat, însoţite de maioneză de usturoi.

Frigarui de peste cu ardei gras si praz

Frigarui de peste cu ardei gras si praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.