Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

Printeaza

O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin.

Ingrediente:Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

  • 600 g pulpă de oaie
  • 4 cepe
  • 1 vânătă
  • 1 ardei gras
  • ulei extravirgin de măsline
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 lingură de cimbrişor
  • 3 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cuburi pulpa de oaie (se poate cum­păra o pulpă întreagă sau tăiată deja bucăţi) şi puneţi-le într-un castron; adăugaţi ceapa tăiată inele, foile de dafin rupte în două, cimbrişorul şi uleiul. Amestecaţi bine ingredientele şi lăsaţi la marinat jumătate de zi.

Când carnea a tras marinata, scurgeţi-o şi înfigeţi-o pe frigărui, alternând cu ardeiul gras şi cu vânătă tăiate cuburi.

Puneţi pe grătar frigăruile, întorcându-le din când în când în aşa fel încât să obţineţi o frigere omogenă pe toate părţile. On acest timp, stropiţi-le din când în când cu puţin din uleiul marinatei. Serviţi-le pe farfurii ornate cu pătrunjel.

 

Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

Frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.