Frigarui de miel cu salata din sfecla rosie

Printeaza

O reteta de frigarui de miel cu ardei gras, ceapa, slanina afumata, usturoi, boia dulce, ardei iute, vin alb sec, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Frigarui de miel cu salata din sfecla rosie

  • 500 g carne de miel
  • doi ardei graşi
  • două cepe
  • 200 g slănină afumată
  • o căpăţână de usturoi
  • 250 ml apă
  • o linguriţă de boia dulce
  • un ardei iute mic
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • salată verde
  • sfeclă roşie
  • ulei

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală, se scurge de apă, se taie cuburi şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra vinul alb, se presară boiaua dulce, ar­deiul iute tocat mărunt, două linguri de ulei, cimbrul, sarea şi piperul.

Se amestecă, se acoperă cu fo­lie şi se introduce la rece pentru o oră, amestecând din când în când ca să se pătrundă aromele.

Ardeii graşi şi cepele se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun pe un platou, împreună cu slănina afumată tăiată felii mai subţiri.

Frigăruile de lemn se înmoaie în apă rece şi se înfig alterna­tiv carnea de miel, ceapa, slănina, ardeii şi iar carnea. Se aşază pe un grătar încins şi se frig pe toate părţile până se rumenesc.

Usturoiul curăţat de foi se pune la fiert cu apa, sarea şi piperul. Se adaugă două linguri de ulei, se pasează cu un blender şi se serveşte alături de frigărui. Se pot servi si cu o salata din sfecla rosie rasa si salata verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.