Frigărui de miel cu pesto de mentă
PrinteazaO reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.
- 500g pulpă de miel
- 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate
- 1 ceapă mare
- 50ml ulei de măsline
- 50g parmezan
- 4-5 fire de rozmarin
- 1 leg. pătrunjel
- 1 leg. mentă
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Tăiaţi apoi carnea în cubuleţe cu latura de circa 3cm, stropiţi-le cu 2 linguri de ulei şi presăraţi-le cu sare, piper şi coriandru măcinat.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o în 4 şi desfaceţi sferturile în foi. Puneţi pe beţe de frigărui alternativ bucăţele de carne şi ceapă. Puneţi frigăruile astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeţi-le până când se rumenesc frumos pe toate părţile.
Pentru pesto, tocaţi verdeţurile, apoi puneţi-le într-un mojar, împreună cu usturoiul, adăugaţi puţină sare grunjoasă şi pisaţi-le până când obţineţi o pastă.
Adăugaţi uleiul rămas, zeama de lămâie şi parmezanul dat pe răzătoarea mică şi omogenizaţi bine. Serviţi frigăruile fierbinţi presărate cu sosul pesto.
Frigărui de miel cu pesto de mentă
Pofta buna!