Frigărui de legume şi tofu

Printeaza

Frigărui de legume şi tofu din: tofu, zucchini, ardei gras, ciuperci, ceapa rosie, sos de soia, ulei de masline, miere, otet din vin rosu, usturoi, zeama de lamaie, seminte de mustar, piper.

 

Ingrediente:Frigarui_de_legume_si_tofu

  • 400 g tofu in apa, foarte ferm
  • 2 zucchini mici
  • 1 ardei gras mediu, sau bucati de ardei de diferite culori
  • 300 g ciuperci medii
  • 2 cepe rosii, mici
  • marinata:
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri miere lichida
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 catei mari de usturoi, bine zdrobiti
  • 1/2 lingura seminte de mustar macinate
  • 1/4 lingura piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Scurgeţi bine tofu, stoarceţi uşor apa în exces, uscaţi-1 pe un prosop, apoi tăiaţi-l în cuburi de cca 2,5 cm.

Tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime. Tăiaţi ardeii graşi în pătrăţele de 2,5-3 cm.

Tăiaţi ciupercile în jumătăţi.

Tăiaţi cepele în sferturi, desprindeţi foile mari, exterioare.

Luaţi 4 frigărui şi distribuţi pe ele bucăţile de legume şi tofu, alternându-le.

Pregătiţi marinata amestecând bine ingredientele în blender.

Puneţi frigăruile pe un platou lung, turnaţi peste ele marinata, tăvăliţi-le bine prin marinată, acoperiţi-le cu folie de plastic şi lăsaţi-le 3-4 ore în frigider, rotindu-le din când în când.

Frigeţi-le 15-20 min, întorcându-le să se rumenească pe toate părţile.

Frigărui de legume şi tofu

Frigarui_de_legume_si_tofu

Pofta buna!

 

 

 

Frigarui de gasca

Frigarui de gasca

Frigarui de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 600 g piept afumat de gaşca 600 g ciuperci 400 g cârnăciori sare piper ulei   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii subţiri. Puneţi-le, intercalate, pe frigărui, ungeţi-le cu […]

Frigarui de creveti picante

Frigarui de creveti picante

Frigarui de creveti picante din: creveti, ulei de susan, miere, sos sriracha, lamaie, ustroi, sare, piper. Ingrediente:  16 creveți 2 linguri de ulei de susan 2 lingurițe de miere sau zahăr 2 lingurițe sos sriracha coaja si sucul de o jumătate de lămâie 4 căței de usturoi sare și piper   Mod de preparare: Spalati […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.