Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

Printeaza

O reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din: ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte, chimion, boia iute, sare si piper.

Ingrediente:Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

  • 250 g ciuperci champignon
  • 2 cepe roşii
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 2 linguri faină albă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri sos de soia
  • oregano
  • sare

pentru cuşcuş:

  • 150 g cuşcuş
  • 3 roşii
  • 1 legătură ierburi mixte (busuioc, măghiran, pătrunjel, cimbru)
  • 1 vârf cuţit de chimion
  • 1 vârf cuţit de boia iute
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Coace cepele roşii 40 de minute în cuptor, apoi curăţă-le de coajă şi taie-le sferturi. Taie dovleceii rondele de 2-3 cm, fierbe-le 3-4 minute în apă cu sare şi scurge-le. Frige ardeii direct pe flacără, pune-i 5 minute într-o pungă de plastic, apoi decojeşte-i, spală-i şi taie-i fâşii late de 2 cm, pe lungime.

Curăţă ciupercile de coajă şi fierbe-le 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare în care ai dizolvat 2 lin­guri de făină albă. Amestecă într-un castron toate legumele, 2 linguri ulei, oregano, după gust, şi sosul de soia. Lasă-le să se marineze.

Pune într-o oală cuşcuşul, 2 linguri de ulei, un praf de sare şi 400 ml de apă clocotită. Acoperă vasul şi lasă cuşcuşul 20 de minute să se înmoaie.

Opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţă şi de seminţe şi taie-le feliuţe. Curăţă ierburile şi toacă-le mărunt, apoi pu- ne-le peste cuşcuş. Adaugă chimionul, boiaua, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine, ca să se întrepătrundă aromele.

Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând legume­le, după preferinţă, apoi frige-le pe grătar câte 2-3 minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu garnitură de cuşcuş aromat.

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.