Frigarui de legume cu branza telemea sau cascaval

Printeaza

Frigarui de legume cu branza telemea sau cascaval din: vinete, dovlecei, rosii, ardei, conopida, sare, cascaval, foi de dafin, slanina afumata, apa.

Ingrediente:Frigarui de legume cu branza telemea sau cascaval

  • 4-6 vinete
  • 4 dovlecei
  • 6 rosii
  • 4 ardei
  • 1 conopida
  • sare
  • 300 g cascaval sau telemea sarata
  • 20 foi de dafin
  • 200g slanina afumata
  • 1 ceapa de apa sau ceapa verde

 

Mod de preparare:

Spalati legumele sub jet de apa, uscati in servetele; curatati coaja alba a dovleceilor; curatati conopida, desfaceti in buchete mici, puneti sa fiarba in apa cu sare pentru 10 minute, scurgeti apa si lasati sa se raceasca. Taiati felii pe lung vinetele si dovleceii, scoateti semintele, taiati romburi mici fiecare felie.

Puneti legumele sa se friga intr-o tigaie de teflon pentru 5-6 minute, miscati cratita, lasati sa se rumeneasca la foc potrivit.

Scoateti intr-un castron adanc. Spalati si taiati felii mici ardeii si rosiile, slanina si ceapa. Faceti frigaruile: puneti la baza fiecarei frigarui o frunza de dafin, apoi insirati: vinete, dovlecei, ceapa, rosie, branza sau cascaval, ardei, slanina, conopida si iar legume, branza, ceapa si incheiati cu rosie.

Puneti frigaruile pe un platou pana terminati ingredientele, apoi le asezati infipte cu un capat in chifle rotunde coapte in casa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.