Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

Printeaza

Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata din: gelartina, ciocolata, frisca, brandy de cirese, oua, capsuni, afine, kiwi, roinita.

Ingrediente:Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

  • 2 foi de gelatină albă
  • 100 g ciocolată albă
  • 200 ml frişca
  • 2 linguri de brandy de cireşe
  • 2 albuşuri
  • 250 g căpşuni
  • 100 g afine
  • 1 kiwi
  • roinită

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie în apă reqe conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se dizolvă impreună cu 2 linguri de frişca la bain-marie, ames tecând continuu.

Gelatina se toarnă peste ciocolată, se amestecă şi se lasă la răcit. Imediat ce ciocolata începe să se lege, se bate şi restul de frişcă şi se amestecă cu brandy-ul de cireşe, apoi se integrează în compoziţia cu ciocolată. Se bat şi albuşurile şi se adaugă la compoziţie.

Mousse-ul se toarnă in castronaşe şi se pune la rece.

Pentru frigărui se spală fructele şi se lasă la scurs, căpşunile se curăţă de codiţe şi se taie în două (dacă sunt prea mari). Se curăţă kiwiul şi se taie în felii groase, apoi acestea se taie la rândul lor în jumătate.

Fructele se înşiră alternativ pe ţepuşe mici, iar şirul se încheie cu câte o frunzuliţă spălată de roiniţă. Frigăruile se servesc alături de mousse.

 

 

Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

Frigarui de fructe cu mousse de ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.