Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta, iaurt, ciuperci, sare si piper.

Ingrediente:Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

  • 500 g file de piept de curcan, slab
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguriţe miere limpede
  • coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie verde
  • 3 linguri mentă proaspătă, tocată
  • 150 g iaurt degresat
  • 300 g ciuperci
  • sare şi piper negru

garnitură:

  • felii de lămâie verde

 

Mod de preparare:

Se taie fileul de curcan în bucăţele de mărimea unei înghiţituri, apoi se pune într-un castron. Se adaugă usturoiul, mierea, sucul şi coaja rasă de lămâie, menta şi iaurtul. Se întorc bine pentru a se acoperi toate bucăţile.

Curcanul se lasă la marinat în frigider I -2 ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca aromele să se dezvolte. Se încălzeşte grătarul la foc potrivit. Se scufundă şi ciupercile în amestecul în care a stat curcanul. Se pun pe frigărui alternativ bucăţi de curcan şi ciuperci.

Se presară cu sare şi piper Frigăruile se frig 8-10 minute, întorcându-se ocazional, până când curcanul se rumeneşte, iar lichidul, care se scurge din carne atunci când este înţepată, este limpede. Se serveşte cu felii de lămâie verde.

Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.