Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei

Printeaza

Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei din: cartofi roşii, piept de curcan, dovlecei, usturoi, ulei de măsline, ardei graşi roşii, migdale, ceapa, usturoi, mentă, suc de lămâie.

Frigarui_de_curcan_cu_cartofi_si_dovlecei

Ingrediente pentru frigărui:

  • 2 kg cartofi roşii
  • 800 g file de piept de curcan
  • 600 g dovlecei
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 linguri ulei de măsline

Ingrediente pentru sos:

  •  400 g ardei graşi roşii, copţi
  •  80 g migdale tocate
  •  2 cepe
  •  2 căţei de usturoi
  •  2 linguri mentă tocată
  •  4 linguri suc de lămâie

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă 20 min, într-o cantitate mare de apă cu sare. Pentru sos, se prăjesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsi­me. Se pasează ardeii copţi cu mentă, migdale, ceapă, usturoi, suc de lămâie, sare şi piper; se acoperă.

Se scurg cartofii, se lasă să se răcorească şi se decojesc. Carnea se taie cuburi. Dovleceii se taie felii mai groase. Pe ţepuşe de lemn înmuiate în apă se înţeapă cuburi de curcan, alternând cu cartofi şi dovlecei. Se aşază pe o tavă unsă.

Se în­cinge cuptorul la 220 °C. Se amestecă usturoiul pisat cu uleiul. Se ung frigăruile cu acest amestec, se sărează şi se piperează. Se coc 10 min. şi se servesc cu sosul de ar­dei gras.

Frigarui de curcan cu cartofi si dovlecei

Frigarui_de_curcan_cu_cartofi_si_dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.