Frigărui de creveţi picanţi

Printeaza

Frigărui de creveţi picanţi din: ulei de masline, ulei de susan, patrunjel, hot sauce, usturoi granulat, ketchup, sare, piper alb, zeama de lime, creveti.

Ingrediente:Frigarui_de_creveti_picanti

  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1/4 cana ulei de susan
  • 1/4 cana patrunjel tocat
  • 2 linguri hot sauce
  • 2 linguri usturoi granulat
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingurita sare proaspat rasnita
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • 3 linguri zeama de lime sau lamaie
  • 1 kg creveti mari, roz, curatati si decorticati

 

Mod de preparare:

Bateţi uleiurile cu pătrunjelul, sosul iute, usturoiul, ketchupul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Lăsaţi deoparte 1/4 din această marinată, pentru a o folosi mai târziu. Puneţi creveţii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata.

Inchideţi recipientul, lăsaţi 2 ore în frigider, înşiraţi creveţii pe frigărui, străpungând o dată prin cap, o dată prin coadă. Frigeţi-i 2 min pe fiecare parte, până devin opaci, ungându-i frecvent cu marinata păstrată.

Frigărui de creveţi picanţi

Frigarui_de_creveti_picanti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.