Frigarui de creveti cu sos de verdeata

Printeaza

Frigarui de creveti cu sos de verdeata din: creveti, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare, zahar, branza de vaci, smantana, patrunjel, busuioc, tarhon si sos Worcester.

Frigarui_de_creveti_cu_sos_de_verdeata

 

Ingrediente:

  • 12 cozi de creveţi uriaşi cu cochilie
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare
  • 1 praf zahăr

Sos:

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 legături verdeaţă (pătrunjel, busuioc, tarhon)
  • sos Worcester

 

 

Mod de preparare:

Se decortichează cozile de creveţi: se crestează pe spate şi se trage afară intestinul.

Se spală creveţii sub jet de apă rece, se şterg şi se înfig câte trei pe ţepuşe de lemn unse cu puţin ulei.

Se pisează usturoiul. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, suc de lămâie, sare şi puţin zahăr; se ung frigăruile.

Se aşază pe grătarul încins şi acoperit cu folie de aluminiu şi se prăjesc pe ambele feţe 4 min. Intre timp se stropesc cu amestecul de ulei.

Pentru prepararea sosului de verdeaţă, se curăţă şi se toacă verdeţurile asortate, la care se poate adăuga hasmaţuchi.

Se amestecă brânza de vaci cu smântână şi se adaugă verdeaţă tocată, sare şi câteva picături de sos Worcester.

Sosul se serveşte separat alături de frigăruile de creveţi.

 

Frigarui de creveti cu sos de verdeata

Frigarui_de_creveti_cu_sos_de_verdeata

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.