Frigarui de creveti cu miere

Printeaza

Frigarui de creveti cu miere din: creveti, boabe de ienupar, miere, vin, otet, gin, piper, unt, lamaie, tepuse de lemn.

Ingrediente:Frigarui de creveti cu miere

  • 24 cozi de creveţi giganţi
  • 3 linguriţe de boabe de ienupăr
  • 3 linguriţe de miere lichidă
  • 6 linguri de vin alb sec
  • 3 linguriţe de oţet de vin alb
  • 3 linguri de gin
  • piper alb
  • 6 linguri de unt
  • 2 lămâi netratate
  • ţepuşe de lemn

 

Mod de preparare:

Se înfig câte 3 cozi de creveţi pe câte o ţepuşă, care se aşează apoi pe un platou. Se zdrobesc boabele de ienupăr cu cuţitul şi se amestecă cu mierea, oţetul, vinul alb, ginul şi piperul alb.

Creveţii se stropesc cu marinadă şi se lasă circa 30 de minute să se pătrundă, întorcând ţepuşele o dată. Se topeşte untul într-o tigaie.

Se lasă puţin frigăruile de creveţi să se zvânte pe un prosop de hârtie, după care se prăjesc pe ambele părţi câte 5 minute. La final, frigăruile se aranjează pe un platou şi se servesc cu bucăţi de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.